Jubileumsföreställning

Made in China 2.0

Göteborg firar 400 år. Och du är välkommen på kalas. En hyllning till staden vid havet som både vinkat av och välkomnat sjöfarare och emigranter under hundratals år. Staden som Gustav II Adolf sägs ha grundat med orden ”Här ska staden ligga” och som överstelöjtnant Lilja försvarade åt svenskarna ute på Nya Elfsborgs fästning. Vi gratulerar med en uppdaterad festklingande jubileumsföreställning av ”Made in China”. Nu blir det Hönsafest!

Genom Kajskjul 8:s saltstänkta portar kliver du rätt in i Göteborg under Svenska Ostindiska Companiets storhetstid. Lyssna till musiken och berättelserna om det gamla Göteborg. Känn dofterna av kryddor, hav och tjära. Baserat på skeppsprästen Petter Holmertz dagboksanteckningar får du uppleva äventyren, glädjen, kärleken men också rädslorna som sjömännen kände ombord på Ostindiefararen Götheborg.

Du får möta verkliga människor som den nioårige, kaxiga fripassageraren Jacob Steffenburg och höra besättningsmannen Magnus Hisings smärtsamma avskedsbrev. Men också delta i en skruvad parallellhistoria med oväntade figurer och upptåg. Sanna händelser blandas med humor, musik, fria tolkningar och rena fantasier.

Spelas i två akter och med en trerätters kalasmiddag.

recension från den ursprungliga föreställningen – Made in China 

Stefan Andersson gör konceptet till sitt eget. Han ser till att bjuda på mirakel med krogshowen – så bra är den. Det är kul som Galenskaparna, kvalitet och underhållande som Tommy Körberg/Claes Malmberg och nyskapande som… tja, jag kommer inte på någon.” citat Lasse Råde GT/Expressen

Läs hela recensionen här

Made in China 2.0 Spelschema

Jubileumsföreställning

En uppdaterad festklingande jubileumsföreställning av Made in China för att fira Göteborg 400 år. Vi firar i två akter med en tre-rätters middag.,

 Inga datum inplanerade

Share This