Made in China

Made in China är en krogshow som sattes upp första gången vinten/våren 2014. Föreställningen blev rosad av både kritiker och publik med omväxlande sanna historiska händelser och en skruvad parallellhistoria som kanske inte är lika sanningsenlig. Men rolig!

Genom Kajskjul 8:s saltstänkta dörrar kliver du rätt in i Göteborg under Svenska Ostindiska Companiets storhetstid. Lyssna till musiken, känn dofterna av kryddor, hav och tjära. Baserat på skeppsprästen Petter Holmertz dagboksanteckningar får du uppleva glädjen, kärleken men också rädslorna som sjömännen kände ombord på skeppet Götheborg. Du får möta verkliga människor som den nio år gamla fripassageraren Jacob Steffenburg och höra bestättningsmannen Magnus Hisings smärtsamma avskedsbrev.  Sanna händelser blandas med humor, musik, fria tolkningar och rena fantasier.

Mellan akterna serveras en 3-rätters meny.

 

 

Stefan Andersson gör konceptet till sitt eget. Han ser till att bjuda på mirakel med krogshowen – så bra är den. Det är kul som Galenskaparna, kvalitet och underhållande som Tommy Körberg/Claes Malmberg och nyskapande som… tja, jag kommer inte på någon.” citat Lasse Råde GT/Expressen

Läs hela recensionen här

Share This