Teaterkungen

”Följ med till Gustav III:s 1700-tal, där årtalen, krigen och festerna blir till bitar i ett gigantiskt pussel. Ett nätverk av konspirationer, svek och ett gåtfullt mord. Linjer vi följer med musik, skratt, spänning och en trerätters middag. Med sju musiker och en skådespelare på scen blir Teaterkungen effektfull, mäktig och glittrande i ny kostym på Kajskjul 8 i Göteborg.

”Det ska bli fantastiskt roligt att sätta upp Teaterkungen med full ensemble och en större musikalisk palett säger Stefan Andersson. Glitter av flärd och glitter av tårar. En festkväll helt i Gustav IIIs smak.”

Det är 1771, en kall vinterkväll på operan i Paris. Ett sändebud hittar kronprins Gustav, för att meddela honom att han just blivit Sveriges kung. Beslutsam om att göra nåt viktigt, tar han sig hem till Sverige.

Vad dolde Gustav III under sminket, perukerna och flärden? Den festglade kungen var balernas och kulturens mästare men blev också krigens slipade strateg. Detta i en tid då Sveriges enväldige konung också slogs för sin egen överlevnad.

Kungen blev skjuten av Anckarström på maskeradbalen 1792. Men vem var hjärnan bakom dådet, hur kunde det ske, och varför? Under kvällen kommer du lära känna denna märkliga kung och personerna kring honom.

Vi möter den unge Anckarström och den något äldre Gustav III. Vad tänkte de på och vad drömde de om? Och varifrån kom hatet som senare gjorde dem bägge till mördare? Kanske ligger svaret i den ständigt aktuella frågan hos både vilsna makthavare och ”vanliga” människor genom tiderna:

”Är det nån som känner till, hur kärlekens melodi är komponerad – Säg då till”

Medverkande

  • Stefan Andersson, gitarr & sång
  • Magnus Thörnqvist gitarr & sång
  • Sebastian Hankers Bas & sång
  • John Lönnmyr Keyboard & sång
  • Michael Edlund, slagverk & sång
  • Erika Risinger, fiol & sång
  • Jan Bjerger, trumpet
  • Gunnar Pedersen skådespelare

Teaterkungen Spelschema

Följ med till Gustav III:s 1700-tal. Med sju musiker och en skådespelare på scen blir Teaterkungen effektfull, mäktig och glittrande i ny kostym på Kajskjul 8 . Med musik, skratt, berättelser och en trerätters middag får gästerna lära känna den märklige kungen och människorna omkring honom.   

 Fn inga datum tillgängliga

Share This